Voorbij de quota

U bent hier

Home > Voorbij de quota

Wanneer

di, 08/12/2020 - 19:00 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-12-08 19:00:002020-12-08 21:00:00GMT+01:00Voorbij de quotaRijschoolstraat 4 bus 101 3000 Leuven

Waar

Bib Leuven
Rijschoolstraat 4 bus 101
3000 Leuven

Prijzen

Prijs - 9.00
Reductieprijs - 7.00

Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren.

Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs.

De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Code: 206598

Diversiteit is een hoera-woord en iedereen is pro. Idem voor gelijkheid. Het enthousiasme bekoelt evenwel wanneer het concreet wordt en maatregelen zoals quota zich opdringen om de belofte van meer diversiteit en gelijkheid in de praktijk te realiseren. Het is op dat moment dat de weerstand zich toont. Die weerstand is vaak emotioneel en bedient zich van kwaliteitsargumenten (‘We moeten toch vooral mensen kiezen op basis van hun kwaliteit in plaats van op hun identiteit’) en het ontkennen van praktijken van achterstelling en privileges (‘Je kan mensen toch niet dwingen om te kandideren voor een bepaalde positie’). Hoe komt dat eigenlijk? Vanwaar die vaak emotionele reactie? Waarom zijn we in principe tegen quota niettegenstaande het feit dat ze een heel efficiënt middel zijn om culturele cloning en achterstelling (zeg maar ‘discriminatie’) te bestrijden? Voor diversiteit en gelijkheid zijn impliceert niet dat je ook de onrechtvaardigheid van bestaande machtsmechanismen van exclusie en inclusie, van marginalisering en privileges erkent. De lezing toont wat we uit onderzoek op dat vlak allemaal te weten zijn gekomen.


Na de lezing van prof. dr. Karen Celis is er ruimte voor een lokale stem vanuit het Leuvense gemeentebestuur en voor vragen van het publiek.


foto: Shutterstock

Praktische info:

Deze activiteit sluit aan bij de reeks www.racismewijs.be

Partners:

Bib Leuven

Over de begeleiding:

Karen Celis
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.