Voedselbos en wildpluk | bezoek aan WIJ-lannd

U bent hier

Home > Voedselbos en wildpluk | bezoek aan WIJ-lannd

Wanneer

za, 20/03/2021 - 14:00 - 16:30
Voeg toe aan kalender2021-03-20 14:00:002021-03-20 16:30:00GMT+01:00Voedselbos en wildpluk | bezoek aan WIJ-lanndSpuibeekweg 3140 Keerbergen

Waar

WIJ-lannd
Spuibeekweg
3140 Keerbergen

Prijzen

Prijs - 8.00
Reductieprijs - 6.00

Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren.

Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs.

De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Code: 206734

Maak kennis met een voedselbos en wildpluk. 


Wij starten met een bezoek aan het WIJ-lannd van Ann De Belder, 30 jaar geleden kocht zij een weide en ondertussen bouwt ze aan een voedselbos. Een voedselbos is een zorgvuldig ontworpen ecosysteem van nuttige planten (en soms ook dieren). In plaats van nette rijen van één soort plant (monocultuur) wordt er een bosrand geïmiteerd. Voedselbossen mengen een gevarieerd assortiment hoge bomen, lage bomen, struiken, kruiden en andere eetbare gewassen die in symbiose leven met elkaar. Ann leidt ons rond op haar inspirerende project en geeft tips hoe je zelf kleinschalig aan de slag kan in je eigen tuin of buurt.


Aansluitend maken we een korte wandeling in natuurgebied De Broekelei in Keerbergen. Dat is een gevarieerd landschap met vijvers, loof- en dennebomen, hooilanden, sloten én een gebied vol eetbare kruiden en planten.  We observeren en maken kennis met de wereld van wilde, eetbare planten. Ook de minder gekende soorten komen aan bod.

Praktische info:

Plaats van afspraak: Spuibeekweg in Keerbergen, tussen het geboortebos en het rondpunt zal een bordje staan. Parkeren op het gras langs de veldweg.

Voorzie jezelf best van laarzen of stevige schoenen, een regenjas en warme kledij. Breng ook een eigen tas mee, wij voorzien thee om je aan te verwarmen.

Corona-afspraken: https://www.vormingplusob.be/samen-houden-we-het-corona-veilig

Partners:

WIJ-lannd

Over de begeleiding:

Ann De Belder
Trefwoorden: Duurzaamheid, Tuincursus
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.