Vanwaar kom jij nu écht? Goede bedoelingen kwetsen ook - ONLINE

U bent hier

Home > Vanwaar kom jij nu écht? Goede bedoelingen kwetsen ook - ONLINE

Wanneer

do, 28/05/2020 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-05-28 19:30:002020-05-28 21:00:00GMT+01:00Vanwaar kom jij nu écht? Goede bedoelingen kwetsen ook - ONLINEThuisinmijnhuisstraat 001 3001 Heverlee

Waar

uw eigen kot
Thuisinmijnhuisstraat 001
3001 Heverlee

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 206652

"Amai, jij praat toch wel goed Nederlands"

"Vanwaar kom jij nu écht?"

Zulke uitspraken kunnen vragen oproepen of zelfs kwetsen. Subtiele discriminatie is een blinde vlek in onze diverse samenleving.

Vertonen we dan allemaal discriminerend gedrag? Ook wanneer we goede intenties hebben en positief staan tegenover een diverse school of werkteam?

Wat is onbewuste discriminatie en hoe komt het dat goede bedoelingen toch slecht kunnen uitdraaien? Prof. dr. Koen Van Laer deelt met ons de boeiende inzichten die hij opdeed tijdens zijn jarenlange onderzoek naar diversiteit en ongelijke kansen op de arbeidsmarkt binnen de onderzoeksgroep SEIN - Identity, Diversity & Inequality Research van de UHasselt. Voor zijn doctoraat deed hij een kwalitatief onderzoek gebaseerd op interviews naar de ervaringen op de werkvloer van hoogopgeleide werknemers met een migratieachtergrond. Koen vertelt ons wat het begrip 'subtiele discriminatie' precies inhoudt. Hij gaat dieper in op de oorzaken en de gevolgen ervan en geeft je inzicht in het verband met etnische ongelijkheid.

Je krijgt tijdens deze vorming de kans om vragen te stellen via chat.

Je gaat naar buiten met een groter bewustzijn over de krachten die spelen in het samen leven en samen werken in diversiteit. Boeiend!


INSCHRIJVEN KAN T.E.M. 28/05 tot 16:00

Praktische info:

Deze activiteit sluit aan bij www.racismewijs.weebly.com
Je ontvangt een uur voor de activiteit een link om deel te nemen.
Je kon inschrijven tot 16u vandaag. Wil je er nog graag bij, dan kan je proberen via info@vormingplusob.be, we bekijken dan of er nog plaats is en geven je een antwoord.

Partners:

Over de begeleiding:

Koen Van Laer
Trefwoorden: Online, Activiteit
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit.

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.