Taal en beeld kleuren je blik

U bent hier

Home > Taal en beeld kleuren je blik

Wanneer

di, 16/02/2021 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2021-02-16 20:00:002021-02-16 21:30:00GMT+01:00Taal en beeld kleuren je blikje eigen huis Online via Zoom of een ander platform

Waar

bij je thuis -online-
je eigen huis
Online via Zoom of een ander platform

Prijzen

Prijs - 7.00

Code: 216719

Wat hebben de Koningin van Sheba, Kamala Harris en Cardi B met elkaar gemeen? Passen ze perfect in de hokjes 'sensueel' of 'brutaal' waarin zwarte vrouwen ook nog vandaag zo gemakkelijk worden geplaatst? Visueel analist Josephine Dapaah buigt zich met ons over de geschiedenis en de impact van hardnekkige stereotypes in de beeldcultuur.


Daarnaast gaan we met scenarist Raf Njotea dieper in op hoe taal werkt. Wat vertellen scheldwoorden ons over de wereld? En wat met zogenaamde 'neutrale' woorden die (onbedoeld) kwetsend zijn voor minderheidsgroepen?


foto's Frank Schwichtenberg en Gage Skidmore voor Wikimedia Commons

Praktische info:

Deze online sessie sluit aan bij www.racismewijs.be

Een aantal dagen voor de activiteit ontvang je via e-mail een herinneringsmail met de Zoom-link om deel te nemen aan het online gesprek. Zorg dat je Vormingplus toevoegt aan je contacten zodat je deze mail niet mist.

Partners:

Over de begeleiding:

Raf Njotea
Josephine Dapaah
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.