Samen houden we het corona-veilig!

U bent hier

Home > Samen houden we het corona-veilig!
Vanaf juli vinden, naast ons online aanbod, onze eerste activiteiten op locatie plaats.
Na enkele digitale maanden zijn we blij om jou opnieuw 'in het echt' te ontmoeten!
 
 
We willen dat alles in de beste omstandigheden verloopt. Veiligheid voorop!
Vormingplus stelt alles in het werk om de activiteiten veilig en virusvrij te laten plaatsvinden.
​We volgen stipt de voorschriften van de specialisten en de regering. Die voorschriften kan je hier nalezen 
De sector waartoe wij behoren - het socio-cultureel werk - heeft op basis van deze voorschriften een stevig draaiboek uitgewerkt. Dat draaiboek kan je hier lezen.
 

 

 
 

Hoe zorgen we samen voor onze veiligheid?

 
De vuistregels
 
• Voor elke activiteit maken we een risico-analyse om besmettingsgevaar zo klein mogelijk te houden.
• We zorgen voor het nodige ontsmettingsmateriaal (handzeep, ontsmettingsgel ...). 
• Bij activiteiten in een lokaal of op 1 plek, zorgen we ervoor dat lesgever en deelnemers voldoende afstand kunnen bewaren (anderhalve meter, 4 m² per persoon) en dat er voldoende verluchting is.
• Bij wandelingen/uitstappen/een bezoek stemmen we het aantal deelnemers af op de geldende maatregelen en vragen we jou om een mondmasker te dragen. Dat is nodig, want, hoewel we steeds voldoende afstand nastreven, zijn we tijdens een wandeling/uitstap/bezoek in beweging en komen we soms (ongewild) net wat dichterbij. We nemen geen risico's: breng dus zeker je mondmasker mee!  
• Indien nodig krijg je op voorhand nog een bericht over specifieke maatregelen per activiteit of zaken die je moet meebrengen.

• We houden niet alleen rekening met de federale/Vlaamse corona-regels, maar checken ook steeds de lokale voorzorgen. In het geval van een plaatselijke lockdown kan de activiteit uiteraard niet doorgaan.

 
Wat verwachten we van jou?
 

• Tijdens wandelingen draag je een mondmasker.

• Indien je je de voorbije week ziek voelde, of als je huisgenoten hebt die zich ziek voelden, blijf je thuis en verwittig je Vormingplus. Dat is veiliger en dan kunnen we nog iemand van de wachtlijst toelaten.
• We werken, indien nodig, zonder aarzelen mee aan de contact tracing. Wie zich binnen de 14 dagen na een activiteit ziek voelt, moet dat melden aan Vormingplus en zo nodig meewerken aan de contact tracing.
 
Deze vuistregels zijn heel belangrijk. Voor jullie, voor ons, voor iedereen. We passen ze strikt toe en kiezen zo voor een gezond en veilig samenzijn!
 
Je kan het team van Vormingplus aanspreken als je vragen hebt: info@vormingplusob.be of 016 525 900.
Onze begeleider is mede verantwoordelijk voor het zorgzaam uitvoeren van deze richtlijnen. Je kan ook de begeleider aanspreken als je vragen hebt.
 
 
 

 

 

 

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.