Projecten

U bent hier

Home > Projecten
logo Creatief met Nederlands

Creatief met Nederlands

Spreek je al (een beetje) Nederlands? 
Kom mee vertellen, improviseren of zingen in je nieuwe taal.
Fouten maken, is niet erg. Je amuseren is verplicht ;-)

Leuven Restorative City

Hoe gaat de maatschappij om met conflict en spanning? Gevoelens van onveiligheid, vrees voor ‘de andere’ en onverdraagzaamheid doen in de regel meer kwaad dan goed. Het project Leuven Restorative City mikt daarom resoluut op directe dialoog om het wederzijdse vertrouwen te versterken. Samenleven is een kunst die zo veel meer heeft aan een verbindende en herstelgerichte houding!

Veranderfabriek Aarschot

Ook jij kan bijdragen aan een duurzame toekomst! Een toekomst waarin economie, ecologie en zorgzaam samenleven hand in hand gaan.

Wat dacht je van kleinschalig maar kwaliteitsvol wonen, zelfgemaakte natuurlijke tandpasta, een levendige buurttuin of een milieuvriendelijk eindejaarsfeest?

Omtrent rouw en verdriet

Iemand verliezen is een ingrijpend gebeuren, het schudt mensenlevens grondig door mekaar.
Hoe ga je om met een rouwende? Hoe gaat het met de volwassene die als kind een ouder verloor? Het project 'Omtrent rouw en verdriet' schenkt in 2017-2018 volop de aandacht aan het leven en hoe we er afscheid van nemen.

Jouw Mening

Vormingplus Oost-Brabant wil samen met jou timmeren aan een fijne samenleving. Daarom geven
we in het activiteitenaanbod graag een prominente plek aan vernieuwende ideeën. Met eye-openers willen we het respect voor onze planeet aanmoedigen maar ook een aanzet geven voor een beter gebruik van de openbare ruimte en alle kansen geven aan een maatschappij die diversiteit omarmt.

foto van een groep wandelaars

Dwars door de boerenbuiten

In Burkina Faso valt nauwelijks regen. Het West-Afrikaanse Sahelland kent een van de droogste en warmste klimaten ter wereld. Toch moet 90% van de bevolking er leven van de landbouw.

foto

Gesprek@home

Vluchten is van alle tijden. Het is allesbehalve een zwart-wit verhaal.

Duurzame Demowoning in Tienen

Net zoals in veel andere Vlaamse steden staan in ook in Tienen nog heel wat verouderde woningen. Deze huizen zijn niet duurzaam en niet energievriendelijk.

logo Kom uit je tent

Kom Uit je Tent

Vluchten is van alle tijden. Het is allesbehalve een zwart-wit verhaal. De recente instroom van mensen op zoek naar een nieuwe thuis maakt velen angstig en onzeker.

Utopia, tussen daad en droom

Werd jij ooit geconfronteerd met een misdrijf veroorzaakt door een ander? Groot of klein, met of zonder opzet, ... dan weet je als de beste dat dit soms een ware ravage aanricht bij jezelf en je omgeving.

Van september 2016 tot januari 2017 loopt er een groot stadsproject rond 'Utopia', het boek van Thomas Moore.

Pagina's

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.