Meer vrouwen in de politiek? Quota volstaan niet - online -

U bent hier

Home > Meer vrouwen in de politiek? Quota volstaan niet - online -

Wanneer

do, 11/02/2021 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2021-02-11 19:30:002021-02-11 21:00:00GMT+01:00Meer vrouwen in de politiek? Quota volstaan niet - online -je eigen huis Online via Zoom of een ander platform

Waar

bij je thuis -online-
je eigen huis
Online via Zoom of een ander platform

Prijzen

Prijs - 5.00

Code: 216767

Diversiteit is een hoera-woord en iedereen is pro. Idem voor gelijkheid. Het enthousiasme bekoelt echter wanneer het concreet wordt en maatregelen zoals quota zich opdringen. Er bestaat weerstand tegen zulke voorschriften. En volstaan quota bovendien wel om echte gelijkheid te realiseren?


In deze lezing bekijkt prof. dr. Karen Celis hoe machtsmechanismes ongelijkheid bestendigheden. Ze vertelt wat onderzoek over vertegenwoordiging in de politiek ons leert over privileges en marginalisering en wat er voorbij de quota nodig is om mannen en vrouwen evenveel kansen te bieden.


Tijdens en na de lezing voorzien we momenten om vragen te stellen.


foto: Shutterstock

Praktische info:

Deze activiteit sluit aan bij de reeks www.racismewijs.be

Dit is een online activiteit.
Een aantal dagen voor de activiteit ontvang je via e-mail een herinneringsmail met de Zoom-link om deel te nemen aan het online gesprek. Zorg dat je Vormingplus toevoegt aan je contacten zodat je deze mail niet mist.

Partners:

UPV

Over de begeleiding:

Karen Celis
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.