Maakbaar Leuven

U bent hier

Home > Projecten > Maakbaar Leuven

Meer herstellen, fiksen, repareren, combineren, delen en hergebruiken. Meer samenwerken. Meer plezier. Meer creativiteit. In het nieuwe repair-platform Maakbaar Leuven steken we de koppen en handen bij elkaar! www.maakbaarleuven.be | Volg ons op facebook!

Leuven heeft kennis, creativiteit en goesting om voorop te lopen met de creatie van een deelplatform voor een toekomstgerichte hersteleconomie. Het Repairplatform ‘MAAKBAAR LEUVEN’ ondersteunt een beweging van burgers die het slim herstellen van kapotte spullen als een bijdrage zien tot een slimme en circulaire stad. 

De organisaties, bedrijven en individuen die het Charter van MAAKBAAR LEUVEN onderschrijven, willen kennis, kunde en infrastructuur bundelen om meer en betere hersteloplossingen mogelijk te maken. Zij zien de uitbouw van een toekomstgerichte hersteleconomie als een hefboom naar beter productontwerp en meer lokale productie. MAAKBAAR LEUVEN streeft die visie na met nieuwe combinaties van sociale economie en reguliere economie, vrijwilligerswerk en professioneel werk, diensten en design, sociale innovatie en high-tech.

Contact: info [at] maakbaarleuven.be (info [at] maakbaarleuven.be ) 
Partners die zich nu al scharen achter dit initiatief: Act4Change, Atelier Berlijn, AtopiaBBLBeweging.Net Vlaams Brabant, Bold BrandersCentrum Economische OngehoorzaamheidClimaxiDe MaekerijEcoTips, EcowerfFablabFebeCoopKVLV Vlaams BrabantKringwinkel HagelandKringwinkel ViTesKU LeuvenLeuven 2030Leuven MindgateNetwerk Bewust VerbruikenRuimtevaartOikosRepair Café LeuvenReUsedRISORVO SocietySatéVeloVizoogVormingplus Oost Brabant en Wonen en Werken.

Naar aanleiding van de Digitale Week 2018, programmeert Vormingplus voor Maakbaar Leuven dit najaar een reeks activiteiten rond duurzaamheid in een digitale context. Je leest er alles over hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Periode: 
januari, 2018 tot december, 2019

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.