Maakbaar Leuven

U bent hier

Home > Projecten > Maakbaar Leuven

Meer herstellen, fiksen, repareren, combineren, delen en hergebruiken. Meer samenwerken. Meer plezier. Meer creativiteit. In het repair-platform Maakbaar Leuven steken we de koppen en handen bij elkaar! www.maakbaarleuven.be | Volg ons op facebook!

Leuven heeft kennis, creativiteit en goesting om voorop te lopen met de creatie van een deelplatform voor een toekomstgerichte hersteleconomie. Het Repairplatform ‘MAAKBAAR LEUVEN’ ondersteunt een beweging van burgers die het slim herstellen van kapotte spullen als een bijdrage zien tot een slimme en circulaire stad. 

De organisaties, bedrijven en individuen die het Charter van MAAKBAAR LEUVEN onderschrijven, willen kennis, kunde en infrastructuur bundelen om meer en betere hersteloplossingen mogelijk te maken. Zij zien de uitbouw van een toekomstgerichte hersteleconomie als een hefboom naar beter productontwerp en meer lokale productie. 

MAAKBAAR LEUVEN streeft die visie na met nieuwe combinaties van sociale economie en reguliere economie, vrijwilligerswerk en professioneel werk, diensten en design, sociale innovatie en high-tech.

Contact: info@maakbaarleuven.be 

 

 

 

 

In 2020 biedt Vormingplus vanuit Maakbaar Leuven activiteiten aan voor beginnende herstellers, geïnteresseerde repairders en nieuwsgierige burgers. Heb je zelf nog een suggestie? Mail naar katrien.zuallaert@vormingplusob.be

 

Dr. Elektro is een aanbod van cursussen in Leuven
op maat van (geïnteresseerde) repairders die hun
technische kennis willen uitwisselen en bijspijkeren.
Nadien kan je komen oefenen op een Repair Café.
Ge-fixt is een activiteitenaanbod van activiteiten in Oost-Brabant voor
burgers die de basis van herstellen in de vingers willen krijgen. 
Beweging.NetFerm en Vormingplus Oost-Brabant slaan de handen in elkaar 
om leeromgevingen te creëren waarin je op een laagdrempelige manier leert herstellen.

 

Partners die zich nu al scharen achter Maakbaar Leuven: Act4Change, Atelier Berlijn, AtopiaBBLBeweging.Net Vlaams Brabant, Bold BrandersCentrum Economische OngehoorzaamheidClimaxiDe MaekerijEcoTipsEcowerfFablabFebeCoopFermGreen OfficeKringwinkel HagelandKringwinkel ViTesKS LeuvenKU LeuvenLeuven 2030KunlaboraLampekeLeuven MindgateMasereelfonds LeuvenNetwerk Bewust VerbruikenRuimtevaartOikosRepair Café LeuvenReUsedRISO Vlaams BrabantRVO SocietySatéSojoUCLLVeloVizoogVormingplus Oost Brabant en Wonen en Werken.

Periode: 
januari, 2018 tot december, 2020

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.