Leuven Restorative City

U bent hier

Home > Projecten > Leuven Restorative City

 

 

Hoe gaat de maatschappij om met conflict en spanning? Gevoelens van onveiligheid, vrees voor ‘de andere’ en onverdraagzaamheid doen in de regel meer kwaad dan goed. Het project Leuven Restorative City mikt daarom resoluut op directe dialoog om het wederzijdse vertrouwen te versterken. Samenleven is een kunst die zo veel meer heeft aan een verbindende en herstelgerichte houding! Laat je inspireren door de activiteiten hieronder!

 

Leuven Restorative City is een samenwerking van KU Leuven Institute of Criminology (LINC), Stad Leuven,Vormingplus Oost-Brabant, De Rode Antraciet, CAW Oost-Brabant, Arktos vzw, Alba vzw, Moderator vzw, Unia Leuven, Eigen Kracht Conferenties, Justitiehuis, De Wissel. Film Starred Up i.s.m. Huis van de tolerantie Leuven.

 

 

 

Getuigenis van een slachtoffer in de gevangenis
di 5/11 (Leuven Centraal) of wo 6/11 (Leuven Hulp)
17:30-20:30 | € 6

Vergeten en vergeven?! Nadenken over herstel
di 12/11 (Leuven Centraal) of wo 13/11 (Leuven Hulp)
17:30-20:30 | € 6

Film Starred Up – met nabespreking
di 26/11, 19:30-22:15
Huis van de tolerantie Leuven | gratis
Annemie bleef na het assisenproces met tal van vragen zitten en wou die zelf aan de dader stellen. Via herstelbemiddeling kon dat. Haar getuigenis toont wat het betekent om slachtoffer te zijn en hoe je op een andere manier kan omgaan met de feiten. We kijken samen met een 10-tal gedetineerden naar de reportage 'Oog in oog' van Dirk Leestmans en gaan daarna in gesprek met Annemie.

Toen we als kind ruzie maakten, was het eenvoudig. Een handje, een kusje … en verder spelen. Maar wat doe je als er erge dingen gebeurd zijn? Wat doe je als dader, als slachtoffer, als familielid, als verontwaardigde buitenstaander? Criminoloog Johan Deklerck gaat dieper in op het begrip 'levensstroom' en de kracht van herstel. Stof voor het gesprek met enkele gedetineerden daarna.

Het indrukwekkende 'Starred up' van regisseur David Mackenzie is zowel een Oedipusdrama als een gevangenisfilm. Jonge deliquent Eric Love blijkt zo gewelddadig dat hij moet worden overgeplaatst naar een gevangenis voor volwassenen ('starred up'). Hij belandt er bovendien op de afdeling waar zijn vader Neville al jaren achter de tralies zit.
Periode: 
november, 2019

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.