Kom Uit je Tent

U bent hier

Home > Projecten > Kom Uit je Tent
logo Kom uit je tent

Vluchten is van alle tijden. Het is allesbehalve een zwart-wit verhaal. De recente instroom van mensen op zoek naar een nieuwe thuis maakt velen angstig en onzeker. Reden genoeg voor een duidingsweekend (december 2016) en een theaterproject (februari-maart 2017) rond het thema ‘vluchten’. De vluchtelingenproblematiek werd er vanuit uiteenlopende invalshoeken toegelicht: geopolitiek, de wet, identiteit, liefde, hoop en angst. De middaglezing van Pieter Stockmans sloot hier mooi bij aan (Tussen de soep en de feiten # 2 - februari 2017). 
Heb je deze activiteiten gemist? Geen probleem, hieronder vind je een verslag van de lezingen en getuigenissen.
 

Vormingplus Oost-Brabant wil samen met jou timmeren aan een fijne samenleving. Daarom geven we in het activiteitenaanbod graag een prominente plek aan vernieuwende ideeën. Met eye-openers willen we het respect voor onze planeet aanmoedigen maar ook een aanzet geven voor een beter gebruik van de openbare ruimte en alle kansen geven aan een maatschappij die diversiteit omarmt.
We broeden op een aantal 'experimenten' en zijn benieuwd naar jouw mening!
Klik hier om deel te nemen aan de poll en maak kans op een gratis cursus!

 

 

 


 

Kom uit je tent | weekend 2-3-4 december 2016

foto van lezing Bleri Lleshi
Lezing Bleri Lleshi
 • Wij zijn allemaal verschillend. U ook? | Rachida Lamrabet
  Actief pluralisme verwoordt een ambitie die nog te vaak theorie blijft. Burgerschap zegt iets over wie erbij hoort en wie niet. En de superdiversiteit is in niets super, behalve dan dat ze een supercomplexe, meerlagige werkelijkheid blootlegt. Rachida Lamrabet, schrijfster en juriste voor UNIA, gaf haar visie op een aantal uitdagingen van deze tijd. Ze stelde enkele pertinente vragen die je zeker aan het denken zetten.
  Impressie van de lezing van Rachida Lamrabet
 • Oorlog zonder grenzen | Ludo De Brabander
  verslag in voorbereiding
 • Liefde in tijden van angst | Bleri Lleshi
  verslag in voorbereiding

Theaterbommetje | 19 februari en 5 maart 2017

Twaalf enthousiastelingen hadden zin om rond het thema 'vluchten en vluchtelingen' een eigenzinnig theaterbommetje ineen te boksen. Midden februari kwam het al tot op 'ontploffing' op de zondagmarkt in Heverlee om zo de mensen even te laten stilstaan bij wat het betekent om te vluchten. Op 5 maart kiest de groep acteurs onder leiding van Eva De Mulder van Wisper opnieuw een drukbezochte plek in het Leuvens voor hun straattheater.

Kom je ook kijken op zondag 5 maart? Volg het nieuws op Facebook!

 

Tussen de soep en de feiten | # 2 op 21 februari 2017 

foto zicht op lezing Pieter Stockmans
Lezing onderzoeksjournalist Pieter Stockmans in bib Leuven

Elke 3de dinsdagmiddag van de maand staan in de bib Leuven de kommetjes soep klaar en geeft een interessante spreker om duiding bij een actueel nieuwsitem.
De vluchtelingencrisis is nog steeds niet weg te branden uit de media. Syrische gezinnen zijn nog steeds op de vlucht voor het geweld en proberen nog steeds om een veilige thuishaven in Europa te bereiken. Tijd dus om onderzoeksjournalist Pieter Stockmans uit te nodigen om dieper in te gaan op de problematiek. Het werd een verhaal over de feiten maar ook met een menselijke invalshoek die niemand onberoerd liet.

Lees hier het verslag van de lezing 'De vluchtelingencrisis: oud nieuws of verrassend actueel?'
Meer info over deze actualiteitslezingen? Surf naar de website van Tussen de soep en de feiten!
 

 

 

 

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.