Ik ben meer dan mijn kassaticket

U bent hier

Home > Ik ben meer dan mijn kassaticket

Wanneer

do, 12/03/2020 - 18:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-03-12 18:30:002020-03-12 21:00:00GMT+01:00Ik ben meer dan mijn kassaticketMechelsesteenweg 485 3020 Herent

Waar

LDC d'Ontmoeting
Mechelsesteenweg 485
3020 Herent

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: 206527

Aaargh. Welke bananen zijn nu de meest duurzame? Wil jij ook dat je supermarkt van duurzaam de makkelijkste keuze maakt voor alle inwoners in jouw stad of gemeente?

In het atelier 'Ik ben meer dan mijn kassaticket' zoek jij als consument mee naar concrete lokale oplossingen om in de winkel toe te passen. We gaan in gesprek met met een directeur van een supermarkt in jouw regio en een gedragspsycholoog over duurzaam winkelen. Welke maatschappelijke verantwoordelijkheid kan/moet de uitbater op zich nemen? Welke obstakels kom je als consument tegen? Hoe kan je samenwerken? Wat werkt en wat niet?

Na het panelgesprek bedenken we in kleine groepjes concrete en realiseerbare ideeën voor de supermarkt om afval te verminderen, gemakkelijker seizoensgroenten te eten, minder dierlijke producten te consumeren enz.


Praktisch

Om 18:30 kan je genieten van hapjes van een lokale cateraar.

Om 19:00, met een gevulde maag aan het werk te gaan.


Beweging 'Ik ben meer dan mijn kassaticket'

'Ik ben meer dan mijn kassaticket' is een beweging van consumenten, opgestart door Rikolto, die van duurzame voeding in de supermarkt de gewoonste zaak van de wereld wil maken. Ook al worstelen we in onze dagelijkse keuzes om duurzaam te kopen, we zijn meer dan het product en de prijs op ons kassaticket. We willen dat het verhaal van ons eten klopt, van bij de boer tot op ons bord.

Ga mee aan de slag in ons atelier en verleg een steentje! Meer info op www.meerdanmijnkassaticket.be

Praktische info:

Versnaperingen inbegrepen.
Deze activiteit sluit aan bij het duurzaamheidstraject LAB Zuid-Dijleland. Op www.lab2020.be ontdek je het volledige programma in Oost-Brabant.

Partners:

Rikolto

Over de begeleiding:

Hannelore Tyskens
Trefwoorden: Lab, 2020
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.