Hoe reageer je op racisme of seksisme in je omgeving?

U bent hier

Home > Hoe reageer je op racisme of seksisme in je omgeving?

Wanneer

zo, 20/10/2019 - 09:30 - 13:00
Voeg toe aan kalender2019-10-20 09:30:002019-10-20 13:00:00GMT+01:00Hoe reageer je op racisme of seksisme in je omgeving?Wingerdstraat 14 3000 Leuven

Waar

LDC Wijnveld
Wingerdstraat 14
3000 Leuven

Prijzen

Prijs - 5.00

Code: 196412

Iedereen was al eens getuige van racistisch gedrag of seksistische uitspraken. Op de metro, op het werk, op school of zelfs aan de kerstdis. Meestal staan we met onze mond vol tanden of durven we ons niet 'moeien met andermans zaken'. Nochtans toont onderzoek aan dat de reacties van omstaanders cruciaal zijn, zowel voor de impact op het slachtoffer als voor het latere gedrag van de dader.

Maar wanneer is gedrag grensoverschrijdend en hoe kan je als getuige op een adequate manier reageren? Welke reacties zijn zinvol en hoe zorg je ervoor dat je zelf in veiligheid blijft?

Fiona Ang van Plan International Belgiƫ (http://www.planinternational.be) geeft op een toegankelijke manier duiding bij de begrippen seksisme, racisme, discriminatie, privileges. Je komt te weten wat het 'bystander effect' is en hoe sociale verhoudingen onze positie in de samenleving kunnen bepalen. Ook het verschil tussen een goede bedoeling en een slecht effect wordt helder.

De lezing wordt tot leven gebracht gebracht door enkele acteurs die af en toe tussenkomen met improvisatietheater.

Je gaat naar huis met een groter bewustzijn rond grensoverschrijdend gedrag en concrete tips om als omstaander toe te passen in je omgeving. Je hoeft echt geen held te zijn om een groot verschil te maken.

Je wordt verwelkomd met een warme drank en een ontbijtkoek. Na de uiteenzetting kan je nog vragen stellen of napraten.

Zeer verrijkend!

Praktische info:

Deze activiteit sluit aan bij de reeks www.wegvanextremen.be Vanaf 9:30 ben je welkom voor een warme drank en een ontbijtkoek. De lezing start om 10:00. We voorzien een nagesprek met kans om vragen te stellen rond 12:30.

Partners:

LDC Wijnveld

Over de begeleiding:

Fiona Ang
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.