Het Africamuseum in Tervuren

U bent hier

Home > Het Africamuseum in Tervuren

Wanneer

vr, 23/04/2021 - 11:00 - 12:30
Voeg toe aan kalender2021-04-23 11:00:002021-04-23 12:30:00GMT+01:00Het Africamuseum in TervurenLeuvensesteenweg 13 3080 Tervuren

Waar

AfricaMuseum (KMMA-MRAC)
Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren

Prijzen

Prijs - 14.00
Reductieprijs - 12.00

Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren.

Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs.

De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Code: 216771

Het Africamuseum kreeg een make-over. Dat was nodig, want de voorzieningen voldeden niet meer aan de behoeften van een modern museum. Maar er was meer werk aan de winkel. De grootste uitdaging bestond erin om een beeld te schetsen van het hedendaagse, ontvoogde Afrika in een gebouw met een koloniaal verleden. De overheersende witte bril moest dus worden afgezet en het koloniale beleid ook vanuit kritische hoek belicht. Vormingplus is benieuwd naar het resultaat en boekte de rondleiding ‘Een complex en gedeeld verleden’. Tussen de muren die kolonisatie ademen ontdekken we een rijk verhaal over Centraal-Afrika.

Ga je mee?


Kunstwerk: Aimé Mpane (Kinshasa, D.R. Congo, °1968). Nouveau souffle ou le Congo bourgeonnant, Nijvel, 2017. Hout, brons. Collectie KMMA, inv. no.2017.7.1

Foto: Jo Van de Vijver

©KMMA, Tervuren

Praktische info:

Plaats van afspraak : aan de ingang van het museum, om 10u45.
Deze activiteit sluit aan bij www.racismewijs.be.

Corona-veiligheid staat voorop. We volgen samen de richtlijnen. Indien nodig wordt de uitstap uitgesteld.

Partners:

Over de begeleiding:

Gids van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
Trefwoorden: Expo, Racismewijs
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.