Gesprek@home

Home > Gesprek@home

 

Gesprek@home op Gastvrij Café - Wereldfeest in Leuven

In samenwerking met de gemeente Leuven organiseert Vluchtelingenwerk een Gastvrij Café tijdens het Wereldfeest op 3 juni. Vertegenwoordigers van 10 gastvrije initiatieven, waaronder Vormingplus, zijn aanwezig om antwoord te geven op al je vragen over vluchtelingen en opvang in Leuven. Wat doen deze gastvrije initiatieven precies? En wat ervaren vluchtelingen die in Leuven zijn aangekomen? Hoe denken zij over de steun die zij ontvangen? Het Gastvrij Café wordt geopend in de Utopiatent op 14u. Om 14u30 gaat het Café verder buiten op het terras. Je kunt altijd langslopen bij een van de tafels om met de initiatieven en vluchtelingen in gesprek te gaan.

 

Meer info: http://www.vluchtelingenwerk.be/kalender/gastvrije-caf-s en https://www.wereldfeest.be/

 

Vluchten is van alle tijden. Het is allesbehalve een zwart-wit verhaal.
De recente instroom van mensen op zoek naar een nieuwe thuis roept verschillende vragen op. Waarom gaan mensen op de vlucht? Wat drijft hen om zo'n gevaarlijke route te nemen? Hoe gaat het verder eens ze in België aankomen? Welke gevolgen heeft dit voor onze samenleving en voor mijn buurt? Maar ook: hoe ga ik om met deze nieuwe realiteit? Wat kan ik doen als individu?

Ben jij, net als heel wat anderen, op zoek naar antwoorden en manieren om dit alles een plaats te geven? Dan kan je vanaf nu beroep doen op Vormingplus Oost-Brabant. Onze gespreksbegeleiders komen graag naar jouw huiskamer (al mag dat natuurlijk ook het lokaal van je vereniging zijn) om samen met jou en een groep van geïnteresseerden in gesprek te gaan.

Concreet verwachten we van jou dat je een groep (een klein groepje of een grote bende, bij je thuis, op je werk, op school (17+), in je vereniging...) samenbrengt. Wij zorgen voor een begeleider. Het organiseren van zo’n avond is volledig kosteloos, je zorgt enkel voor een hapje en een drankje. Interesse? Neem contact op met Tiny Alaerts 016/24 47 21 of tiny.alaerts [at] vormingplusob.be. We plannen dan samen een afspraak.

Periode: 
januari, 2017 tot december, 2017

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.