Bezoek aan een windmolenpark en een watermolenproject

U bent hier

Home > Bezoek aan een windmolenpark en een watermolenproject

Wanneer

za, 23/03/2019 - 13:30 - 18:00
Voeg toe aan kalender2019-03-23 13:30:002019-03-23 18:00:00GMT+01:00Bezoek aan een windmolenpark en een watermolenprojectSTATIONSPLEIN, 9 3400 Landen

Waar

Station Landen
STATIONSPLEIN, 9
3400 Landen

Prijzen

Prijs - 20.00
Reductieprijs - 15.00

Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren.

Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs.

De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Code: 196172

Tijdens deze dubbele uitstap leer je eerst een moderne windturbine van dichtbij kennen. Met de bus rijden we van het station van Landen naar Gingelom. Je krijgt ter plaatse inzicht in de werking van zo'n gigantische molen. De molen zelf is niet toegankelijk, maar een deskundige legt je uit op welke manier windenergie wordt omgezet in elektriciteit. Een uurtje later rijden we naar Rotselaar waar we met een gids de waterkrachtcentrale onder de loep nemen. De turbine van de molen wekt sinds 1995 ongeveer 500.000 kWh elektriciteit op per jaar. Dat is het gemiddelde verbruik van ongeveer 140 doorsnee Vlaamse huishoudens.Twee keer duurzame energieopwekking in één trip! Bij een glas kaarten we na over de toekomst van onze energiebevoorrading.

Praktische info:

Plaats van afspraak: station van Landen om 13:30, waar we vertrekken per autocar. LAB Zuid-Hageland betaalt de bus.
Activiteit LAB Zuid-Hageland. LAB-café met traktatie inbegrepen.
Ontdek het volledige LAB-aanbod op www.lab2019.be

Partners:

Cultuurdienst Gemeente Landen
Altijd Geslaagd Zuid-Hageland

Over de begeleiding:

Mia Vansintjan
Jan Caerels
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit.

GRATIS BROCHURES

Bekijk de brochures online of registreer je om de kwartaalkrant gratis in je bus te krijgen. De 'Altijd Geslaagd'-brochures vallen automatisch in de bus bij de inwoners van de betrokken gemeenten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.